Velg en side

Det er kanskje mange som tenker at brettspill bare er noe man gjorde da de var yngre eller rett og slett hører fortiden til. Men det kan være godt å koble seg av nettet av og til å skape sine egne erfaringer og stunder med venner og familie. I så måte er brettspill noe man kan ty til både når man skal gjøre noe sammen med barna, får besøk av familie, eller skal ha et morsomt vorspiel en tidlig lørdags kveld.

 

  1. Brettspill passer utmerket som en teaser som setter stemningen på vorspielet enda et hakk høyere. Det kan være greit å ha et brettspill som ikke krever alt for mye tankevirksomhet eller har innfløkte regler, men heller et brettspill som skaper glede og latter.

 

  1. Det er en fin måte å samles rundt et bord, enten det en liten familie, eller som en selskapslek for mange deltakere. Et brettspill kan i prinsippet bli kveldens hovedattraksjon, hvor man både for testet sine intellektuelle og sosiale evner.

 

  1. Brettspill er noe man kan spille gang på gang uten at det nødvendigvis blir kjedelig. Alt fra enkle brettspill hvor man slipper å tenke hardt, men bare kaste terningene og flytte brikken, til mer avanserte brettspill hvor man vil ønske revansj om igjen. Enkelte spill er også så omfattende at man nesten må sette igjen brikkene der de står til neste kveld.

 

  1. Man kan lære noe av å spille brettspill. Enten det er kunnskap, strategi eller sosiale evner, er brettspill en klar vinner. Mange brettspill kombinerer alle de forskjellige egenskapene, noe som gjør det både utfordrende og spennende.

 

  1. For slitne foreldre kan brettspill være den ultimate løsningen. Enten man samler barna inne på lekerommet med et slag Ludo, eller blir med å spille selv, så kan slitne foreldre få en etterlengtet pust i bakken. Man kan la barna spille brettspill mens man lager middag, eller prøver å se Dagsrevyen eller siste episode av favorittserien.

 

  1. Mange brettspill finnes i flere versjoner og da kan det være kult å gå videre til neste nivå eller den nye utgaven. Det kan være kunnskapsspill eller strategispill. Noen brettspill har egne versjoner for barn eller for voksne. Andre spill er beregnet for alle aldre.

 

  1. Man for ungene bort fra de digitale spillene og sosiale mediene. Det kan være irriterende at barna bare sitter inne påkoblet til et eller annet spill på data. Det er nesten umulig å få kontakt med dem, og de blir passive og irritable. Da kan det være smart å friste dem med brettspill sammen med noen venner. Da kan de få mer sosial trening og konkurrere på barnas premisser.

 

  1. Det er enkelt å oppbevare og billig å kjøpe inn. Det koster verken mye penger eller tar mye plass i boden. De fleste brettspill ligger i esker som er enkle å stable eller oppbevare i et skap eller en kommode. Det er kjekt å kunne ta fram et brettspill i ny og ne. Det er til og med enkelt å ta med brettspill på hytta eller en ferietur. Det er også kjekt å kjøpe inn brettspill til hytta, da kan man ha det som en fast aktivitet på sene kvelder.

 

  1. Brettspill er godt for hjerneaktiviteten. Man kan lære å bedre evnene til å løse problemer og tenke logisk. På den måten kan man forstå hvordan andre tenker og resonnere seg fram til løsninger. Brettspill kan hjelpe unge til å analysere situasjoner, noe som kan bli viktig senere i livet. For mindre barn kan det handle om motorikk og tallære.

 

  1. Det er selvfølgelig bra for brettspillbransjen at man spiller brettspill. Gjerne så mange brettspill som mulig. Handler man fra nettbutikk, blir de kjempeglade dersom man legger inn en anmeldelse av brettspillet på siden deres.