Velg en side

De første brettspillene ble spilt så tidlig som 3 500 år f.Kr. Dette var en populær form for underholdning som foregikk mange steder i verden. De brettspillene som vi kjenner til i dag ble ikke synlig før på 1930-tallet. Den gang var det det velkjente brettspillet Monopol som var tilgjengelig, og allerede i 1957 ble det velkjente brettspillet Risk lansert.

Siden 1980-tallet har brettspill gradvis økt i sin popularitet. Dette førte til at det etter hvert ble utviklet mange varianter av denne spillkategorien. I dag kan du derfor velge blant mange spennende brettspill. Du velger selv om du ønsker å spille det som betegnes som strategispill, kunnskapsspill eller tankespill.

Stadig mer populært med tankesport

I den senere tid har det vært mye fokus på spillkategorien tankesport. Brettspill kan på mange måter relateres til det som betegnes som tankesport i dag. Tankesport utøves ved bruk av strategisk tenkning. Denne spillkategorien krever derfor ikke mye fysisk aktivitet. Eksempler på tankespill er blant annet Sudoku, Backgammon og Bridge.

Tankesport kan spilles på mange måter. Hvis du er på farten kan du spille tankespill direkte på mobilen. Dette ved å laste ned en app som er tilpasset hvert av de ulike spillene. Du kan også spille kryssord og kortspill direkte på mobilen. Ved å spille tankesport utvikler du gradvis strategiske egenskaper.

Bruk tid på å lære et ferdighetsspill

Det lanseres stadig nye spill i dag. Du velger derfor selv hvilke varianter som passer best for deg. Det som betegnes som ferdighetsspill er tilpasset både fysiske og mentale ferdigheter. Det er derimot ikke alltid at et spill både krever god fysikk og strategisk tenkning. Ferdighetsspill er imidlertid en spillkategori som ikke bare er basert på tilfeldigheter.

I spillkategorien brettspill kan du velge mellom en rekke ferdighetsspill. Klassikerne Sjakk og Backgammon inngår i denne spillkategorien. Kortspill kan også plasseres inn i kategorien ferdighetsspill. Du kan blant annet spille Poker og andre spennende kortspill. Det er derfor en rekke spill å velge mellom for deg som liker utfordringer.

Flere typer kunnskapsspill i dag

Brettspill er en populær aktivitet for mennesker i alle aldre. Dette er et spill som vanligvis spilles ved bruk av både brett og brikker. Spillereglene kan imidlertid variere stort blant de ulike spillene som er tilgjengelig i dag. De fleste spillene kan spilles på flere måter. Det er derfor ikke alltid like enkelt å skille mellom brettspill, kortspill og andre spillvarianter.

Mange velger å spille et brettspill som er basert på Quiz. Slike spill krever gjerne at du kan en del om flere temaer. De fleste brettspillene krever derimot at du lærer spillereglene. Det lanseres stadig flere kunnskapsspill som kan spilles som brettspill i dag. Dette er derfor et perfekt alternativ for deg som ønsker å teste kunnskapen din.

Spill spennende runder på nett

Det er ikke alle som har tid til å spille brettspill i hverdagen. Det kan derfor være en fordel å kunne spille på nett. I dag kan du laste ned en app som gjør det mulig å spille direkte på mobilen din. Du kan også spille dine favoritter på PC, nettbrett eller andre bærbare enheter. Mange velger også å spille videospill.

Sjakk er derimot en storfavoritt for deg som liker utfordrende brettspill på nett i hverdagen. Du kan spille både Monopol og Roulette på din PC, om du ønsker det. Det spiller vanligvis ingen rolle om du har en motspiller eller ikke. I de fleste tilfeller kan du spille mot datamaskinen. Dette er en god nok utfordring for de fleste spillere i dag.

Strategispill fenger raskt interessen

Hvis du liker å spille strategiske spill, kan du velge blant flere varianter. I denne spillkategorien finner du blant annet velkjente brettspill som Monopol og Sjakk. Det lanseres stadig nye brettspill som er tilpasset deg som liker strategi. Du bør derfor holde deg oppdatert på hvilke spill som er tilgjengelig til enhver tid. 

Når du skal velge et brettspill som passer deg, bør du ta hensyn til både tema og antall spillere. Enkelte brettspill krever bare to spillere, mens andre spilles krever flere deltakere. De klassiske brettspillene er gjerne gjengangere. Dette er spill som har blitt spilt i mangfoldige år. Derimot lanseres det også brettspill i forbindelse med nye serier og filmer.