Velg en side

Hvis dere blir lei av å spille brettspill kan dere spille kort, eller finne på andre morsomme ting med kort. Å bygge korthus er morsomt, og en med en konkurranse hvor man f.eks. må bygge det høyeste korthuset i løpet av en time gjør at tiden går fort. Men det finnes de som har helt andre ambisjoner enn å bruke det som selskapslek…

Bryan Berg

Amerikanske Bryan Berg har slått sin egen rekord i Guinness rekordbok med det som er kåret til verdens største frittstående korthus. Huset ble bygget av 218 792 spillkort, og da er det ikke nok å bygge en vanlig enebolig, det vil si at byggherre Berg har bygget en kopi av Asias største hotell, Det venetianske Macao, i delstaten Macao på Kinas østkyst.

Det korthotellet er oppført på det samme hotellet, og det var nok plass der til å sette det opp, med sine 51 000 kvadratmeter er det verdens fjerde største hus.

Det tok Bryan Berg 44 dager å stable opp korthotellet. Det måler 10,6 meter i lengde, tre meter i høyden og veier 272 kilo. Bryan Berg satte sin første verdensrekord da han bygde et 467 cm høyt tårn. Hans hittil høyeste korttårn var 762 cm høyt og bygget av 1500 spillkort.

Hvordan bygge?

Lurer du på hvordan du kan bygge et hus med kort? Det brukes mange metoder til å lage et hus med kort. Den klassiske metoden som du kan se i mange filmer eller tegneserier, er basert på å skape et solid fundament av tre kort. Denne basen er veldig lik en pyramide.

Men mange eksperter bruker et annet system med fire kort for å skape et godt fundament. Dermed danner de det beste grunnlaget for å bygge avanserte, store bygninger.