Velg en side

Det kan hende du har vært på alle de lokale arrangementene, og opplevde at det var et fantastisk miljø. Du har truffet mange nye mennesker og fått nye impulser, men så er det noe som mangler. Kanskje du vil ha de ferskeste nyhetene om ”X-Wing”, eller oppleve neste generasjons ”Colt Express” eller være med når hundrevis av spillere konkurrerer om å bli den neste ”Settlers of Catan”. Det kan være godt å komme seg ut av sin egen sofa, og ut i den store verden for brettspill. For du er ikke alene om å like brettspill, og alt de har å by på av effekter, varianter og andre tilbehør som gjør brettspill så spennende. I tillegg får man utvidet horisonten sin og sett andre deler av verden. Selv om verden rundt virker nokså forskjellig fra det man er vant med hjemme i Norge, så finner man fort ut at det finnes tusenvis av andre som deler akkurat dine interesser for brettspill.

Da kan det hende det er disse brettspillevenementene du skal oppsøke neste gang.

Essen, Tyskland: Internationale Spieltage SPIEL

Dette er verdens største og mest prestisjefylte brettspill-samling, hvor over hundre tusen spilleglade brettspillere fra hele verden møtes til dyst. Her er det umulig å ikke treffe likesinnede, enten det er til brettspill-turneringer eller bare samtaler rundt det alle er der for, nemlig brettspill. Her kan man kjøpe de mest spektakulære brettspillene, eller bare mingle med så mange mennesker som mulig. Er man glad i brettspill, så er Essen byen å reise til.

Birmingham, England: UK Games Expo

En nykommer i brettspillverden, med en enorm vekst de siste årene. Derfor ser de seg nødt til å utvide, og det ikke bare litt. Om de kan finne passende lokaler, vil arrangementet bare vokse og vokse, mener mange brettspillentusiaster. Her finner man flerfoldige turneringer og stand med demonstrasjoner av hvordan de nye brettspillene skal foregå.

Texas, USA: BGG Con

Dette er ikke den største begivenheten hvert år, men mange av de etablerte brettspillerne velger denne samlingen. BGG står for Board Game Geek, som er den største websiden for brettspill på internett. Her møtes de mest pasjonerte og brettspillgale folkene i miljøet. Konvensjonen har også en vår-samling som passer utmerket for familier, og et eget arrangement for cruiseskip-turister.

Tokyo, Japan: Game Market

En av de største markedene for brettspill er Asia, både på grunn av folkemengdene og fordi det er ledende innen sjangere som blant annet dataspill og brettspill. De er kanskje mest kjent for sine dataspill, men siden den både er voksende innen brettspill og antall besøkende er den verdt å ta med. Fremtiden er digital, og det er også brettspillverden.

Indianapolis, USA: GenCon

De markedsfører seg som ”de fire beste dagene med brettspill”, og er også Nord-Amerikas beste arrangement innenfor sjangeren. Den trekker til seg titusenvis av besøkende hvert år. I tillegg promoterer selskapene seg på denne brettspillsamlingen med nye brettspill og lokkekampanjer. GenCon ønsker å vise spilleglede, og er ikke like konkurransedrevet som mange av de andre arrangementene. De har en egen ”Family Fun”- paviljong og over 19000 enestående hendelser.

Brettspillkonvensjoner er populære samlingspunkt for dem som elsker brettspill. Noen ønsker å bevare det tradisjonelle med brettspill, som de klassiske og langlivede brettspillene alle kjenner, mens andre søker nyvinninger som digitale brettspill. Uansett deler de alle en felles interesse, nemlig brettspill for konkurranse og lek. Finn mer ut om disse fem arrangementene og legg neste tur til den store verden for brettspill.