Velg en side

Brettspill til hytteturen

Vi nordmenn elsker våre brettspill, og før eller senere vil du bli huket inn for å være med på et eller annet spill, enten det er morsomt eller kleint. Dersom du trodde brettspillene kun ble tatt fram til spillekvelden, tar du feil. Faktisk brukes de mye oftere enn som så – Enten det er som underholdning for familien i romjula, på sammenkomster med venner, på kalde og mørke høstkvelder, eller til den etterlengtede hytteturen.

Begrensede underholdningsmuligheter

Det skal sies at de fleste moderne hytter nå til dags nesten er mer komfortable enn faktiske hjem, men på en tradisjonell norsk hytte er det begrenset med strøm og vann, og hyttas bekvemmeligheter varierer fra få til ikke-eksisterende. Det er slik de fleste nordmenn liker det, og det er da brettspillene kommer frem. Her våkner skjulte konkurranseinstinkt opp fra dvale, og du vil raskt oppdage hvem du burde alliere deg med.

Gamle favoritter

Fantasi
Fantasi

Ingen hyttetur er komplett uten noen runder med «Fantasi». Å mime, tegne og gjette er alltid en klassiker og kan engasjere selv den mest motvillige deltakeren. En annen gammel favoritt som mange glemmer er Bingo. Det er mange nettsteder som tilbyr trening, slik at du kan varme opp før den fantastiske bingokampen, for eksempel https://no.bingo.com/ som har et bredt spekter av nye bingo-kreasjoner. Her finner du også reglene for Bingo om du skulle ha glemt de. Husk å lete frem premiene for Bingokvelden og øv deg på «BINGO» ropet, så har du alt du trenger for en vellykket kveld.

Nye favoritter

Mange har favorittene klare når de skal på hyttetur, men vil du prøve et nyere spill kan du spre litt sladder i «Ryktet går». Her får du et ord som du skal tegne, så skal den neste gjette hva du har tegnet og så tegne sin egen versjon, før runden omsider kommer tilbake til deg selv – svært sjeldent med samme resultat.  Dette spillet er best med venner, spesielt hvis du har lyst til å trimme lattermusklene. Det skal sies at dette kommer både i en familie- og en voksenversjon.

Blås støvet av noen klassikere

Er du en som liker litt mer skumle spill, kan du blåse støvet av «Cluedo». Send frysninger nedover ryggen på de andre mens du prøver å gjette hvem som har utført det utenkelige – kanskje er det du som sitter på en hemmelighet, eller er det din beste venn? En ting som er sikkert er at du må jobbe hardt med å få all mistenkelighet bort fra deg. Om dere er mer eventyrlystne kan dere spille en annen klassiker, «Den forsvunne Diamant» – Reis igjennom Afrika fra Tanger til Cape Town på jakt etter diamanten, men pass opp for røvere på veien. De er nesten ikke til å unngå.

Kvalitetstid

Uansett hvilken spill du velger er det viktigste med en god hyttetur at du og de som du er glad i tilbringer kvalitetstid sammen. Med brettspill vil dere lære hverandre å kjenne på en helt ny måte, kanskje til og med litt mer enn du har lyst til. Reis på hyttetur og ta med dere et uendelig utvalg av brettspill, så har dere timevis med underholdning, konkurransestemning og latter.