Velg en side

Det er kanskje hytta som er brettspillenes arnested framfor noe. Særlig hvis man tenker at formålet er å ta en pause fra alle mulige elektroniske enheter. Da er det gjerne fram med brett, terning og brikker. Men selve turen fram til hytta har også noe brettspillaktig over seg. I sær om man har en hund som skal passe inn.

Vi presenterer hermed vårt forslag til et nytt brettspill. Vi har kalt det hundebur-spillet. Les videre og lær om alle finessene i dette spillet, og ikke minst hvordan du blir en mester i det.

Slik spiller du

Vi starter selvfølgelig hjemmefra. Alle spillerne har sin egen brikke i selvvalgt farge. En av spillerne representerer familiens hund. Valget bør skje ved trekning ettersom det er en del særlige egenskaper ved denne. Reisen starter ved første terningkast.

Alle flytter det samme antall felter som den spilleren som kastet først. Dere sitter tross alt i samme bilen. Det er ikke et kappløp dette her.

Derimot vil hvert felt ha en oppgave til en av spillerne. Det kan være at spiller nummer to har glemt mobiltelefonen hjemme. Da må han velge å flytte tilbake til start, eller tape poeng. I valget må han konferere hundens behov. Som vi vil se er hundeburet en vesentlig akse i spillets gang.

Andre oppgaver eller dilemmaer spillerne blir utfordret på underveis er pølsestopp, tissepauser, usikre fergetider og trafikkontroller. Veien til hytta kan bli både lang og strabasiøs.

Taktikk og strategi

For å vinne i Hundebur-spillet må du ta de riktige avgjørelsene. Men som i livet selv er egen framgang til dels avhengig av andres fiasko. Har du mulighet til å gjøre livet surt for e motspillerne dine, skal du gripe den. Hvis du kan få en av spillerne til å gå å kjøpe seg en is slik at han ikke rekker ferga, er det en konkurrent mindre. Det kan også hende at han blir avslørt med narkotika i jakkelommen under trafikk-kontrollen. Det var synd …

Vinneren kåres etter ankomsten til hytta. Poengene som er samlet underveis regnes ut for de gjenværende. Svært ofte er det hunden i hundeburet som vinner. Det vil si dersom den spiller riktig. 

Deltakeren med minst poeng pålegges en av de mest upopulære oppgavene på hytta. Det være seg dotømming, oppvask eller noe annet de fleste helst vil slippe.

Her kjøper du Hundebur-spillet

Spillet er dessverre ikke kommet i salg ennå. Vi jobber med saken, så du får vente i spenning.