Velg en side

Brettspill er noe som er sosialt og som kan samle folk rundt et morsomt spill. Det kan være noe som passer for de fleste, eller et brettspill for den harde kjernen. Uansett må man ha klart noen ekstra saker og ting for at kvelden skal bli perfekt. Når man skal arrangere en brettspill-kveld, så tenk over disse tingene for den ultimate vennesammenkomsten.

For det første må man være nok venner til at man kan spille brettspillet fullt ut. Noen brettspill passer for 2 personer, men andre brettspill er ment for opp til 8 eller flere. Det er derfor viktig at man samler nok folk til at kvelden med brettspill blir en uforglemmelig kveld.

Deretter må man ha et brettspill. Mange har brettspill liggende i et bøttekott eller i kjelleren, eller man har muligheten til å låne et brettspill av vennene sine. Har man ikke brettspill kan man handle brettspill på bokhandleren eller lekebutikken, eller man kan finne en rekke nettforhandlere på internett.

Det kan være kjekt å ha penn og papir tilgjengelig dersom man skal spille flere runder eller vil holde styr på stillingen. Da noterer man enten spillernes navn eller lagene som er delt opp, slik at man har full kontroll. Som vert kan man jo ta styringen på dette selv, eller delegere oppgaven til noen andre.

Når man har kommet så langt, må man ha en tilegnet plass for vennene å samles. Enten kan det være rundt spisebordet på stua, men det kan hende det ikke er populært blant den eldre garden, at man hoier og skråler hele kvelden. Har man en kjellerstue eller en hems som egner seg er jo dette perfekt. Her kan man spille uforstyrret. Med litt dempet belysning blir den enda mer spennende, dersom det kreves, eller man har en sofa med masse puter dersom det skulle være ønskelig.

Selv om man har funnet et egnet sted for å samle vennene til brettspill-kveld med noe attåt, må man huske på temperaturen i rommet. Det må ikke være kaldt, men heller ikke for varmt. Pass på at rommet er forvarmet til rundt 22 grader, da vil ingen fryse. Er det gulvkaldt, kan man jo tilby jentene noen tøfler eller varme ullsokker som mor har strikket.

Til brettspill er det alltid populært med litt god drikke og snacks. Fyll opp skåler med potetgull og saltstenger, eller dersom man virkelig skal gjøre en helaften ut av det, skjære til grønnsaker i staver og lage en forfriskende dipp. God drikke kan være saft eller brus. For dem som er over 18-20 år, kan både øl og vin sette en ekstra spiss på stemningen på spill-kvelden.

Har man muligheten til å ha litt musikk i bakgrunnen, er det perfekt. Alle elsker musikk, og enten det er hits fra den seneste topplistene rundt om i verden, en kul liste man lagde på ”Spotify” eller bare en gammel CD med klassikere, så vil det sette deltakerne i ekstra spille-modus.

Brettspill skal være moro, og derfor er det ikke vits å legge alt for mye prestisje i resultatene. Men selv om det viktigste er å delta, er det også veldig moro å vinne. Kanskje man har spilt mange runder, og til slutt viser det seg at man står ganske likt. Det er ingenting som er bedre enn at alle er fornøyde og at man kan dele på heder og ære.

Nå har man nesten alt klart for brettspill-aftenen med sine beste venner. Enten man er gammel eller ung, er brettspill noe alle kan samles rundt for gode stunder. Det spiller ingen rolle om det er sommer og sol, eller kaldeste vinteren, brettspill passer til alle årets tider.