Velg en side

En norsk tekstforfatter sa en gang om strategi: man har sleipe strategier og ugunstige gener. Så jeg hører hva du sier, men jeg vet hva du tenker! Det er akkurat denne innstillingen man må ha når man spiller brettspillet iKNOW.

Brettspillet med det selvsikre navnet, er et kunnskapsspill for 2-4 personer over 15 år. Man må kjenne sine motstandere og kunne legge en strategi for å vinne. Brettspillet fra TacTic har mange fasetter og morsomme vendinger. Så her gjelder det å følge med, ellers så havner man fort bak de andre. Brettspillet handler om en del allmennkunnskap, men man trenger også en god dose kløkt.

Brettspillet iKNOW har fire kategorier:

*Verden

*Mennesker

*Produkter og kunstverk

*Fenomener og hendelser

Hver runde har sin oppleser og den kan ikke delta i spørsmålsrunden. Men de andre må satse med iBET-sjetongene sine og plassere sin iKNOW-brikke i forhold til hvor få hint man tror man trenger, men samtidig må man også tenke ut hvor mange hint de andre spillerne må ha. 1 hint gir tre poeng, 2 hint, 2 poeng og 3 hint gir ett poeng. Svarer man riktig og klarer å gjette motstandernes viten på spørsmålet, ja da vil man få enda flere poeng. Vinneren er den som først samler 20 poeng. For sjetongene har valør, fra hvite som er 1 poeng og svarte som er 5 poeng. Sjetongene vil etter hvert følge med brikken slik at man kan ha full oversikt over hvem som leder, og hvem som faller etter. Tipper man feil på motstanderens kunnskaps-nivå, vil man miste sjetonger fortere enn man får tenkt seg om.

Men skaperne av iKNOW stopper ikke med dette. De har i tillegg gitt ut flere andre versjoner av brettspillet som til slutt blir en serie spill. Boksene er dekorative og passer godt i en bokhylle eller som pynt i stuen. Derfor kan man starte en samling. De fire andre brettspillene i iKNOW-serien kalles:

*iKNOW i Europa

*iKNOW innovasjoner

*iKNOW livsstil

*iKNOW utrolige verden

 

Det er det ikke bare bedrevitere og nerder som vil gjøre det skarpt i dette brettspillet, men også de med teft og de som er menneskekjennere.

Ikke vanskelighetsgraden som avgjør

For dersom man velger bare ett hint på spørsmålet, vil man sanke inn flest poeng, og dermed nærme seg vinnerstatusen fort. Men det er ikke her spillet blir avgjort, men derimot på hvordan man tipper de andre gjør det. Tipper man feil er fallhøyden mye større fordi her får man minuspoeng og mister sjetongene sine etter hvert. Ett godt svar kan dermed være fånyttes dersom man tipper feil.

Så i dette brettspillet må man være enda et steg foran de andre og vise seg som en kløktig spiller. Ellers går man i fella. Brettspillene fra TacTic handler mye om nettopp det, taktikk. Det finske selskapet har derfor en rekke retningslinjer der de ønsker å tilby stunder i felleskap med gode venner et innhold.

Disse retningslinjene er:

*Skape et brettspill man vil spille om og om igjen

*Høy kvalitet

*Nyskapende og spennende brettspill

*Balanse mellom hell, strategi og kunnskap

*Kombinere nye og klassiske brettspill

Med sine innovative og underholdende brettspill har TacTic truffet blink hos mange brettspill-elskere verden over. Det er kanskje ikke rart at selskapet med det strategiske navnet gjør så stor suksess. I Norge kan man anskaffe seg TacTic brettspill på de fleste bokhandlere og butikker som selger brettspill, og internett flommer over av nettbutikker hvor man kan skaffe seg en av boksene i serien.