Selv om vi i dag lever i en digital æra, hvor stadig flere tjenester og produkter flyttes over på digitale plattformer og internett, deriblant spill, finnes det fortsatt mange som liker å gjøre ting på «gamlemåten». De skriver brev med blyant, går i banken, handler i fysiske butikker, og velger å samles rundt spillebrettet for en hyggelig stund sammen med familie og venner.
Ikke bare er brettspill en svært sosial aktivitet, det er morsomt, hyggelig og virker under stort sett alle forhold. Det gjør ingenting om strømmen er borte, man trenger ikke internettforbindelse for å spille, og man kan være i en hytte langt innpå fjellet – og brettspillet virker uansett.
Det finnes brettspill i utallige varianter, og selv om man kanskje ikke skulle tro det, kommer det stadig nye spill på markedet hvert eneste år. Det arrangeres egne spillmesser, både i Norge og i utlandet, og det finnes noe for enhver smak, kunnskapsnivå og ambisjoner.
Blant de aller enkleste spillene finner man spill som Ludo og Dam, to velkjente spill de fleste har hatt et forhold til en eller annen gang i livet, men det finnes også langt vanskeligere brettspill – som kan ta opptil flere dager å gjennomføre.
Flere spill har opphav fra idrettens verden, og mange kjente utøvere har stilt opp i så henseende. Blant annet fotballklubben Chelsea, som har fått sitt eget spill ala Monopol, men i stedet for å selge eiendommer og hus og hoteller, kjøper og selger man Chelseaspillere. Et morsomt spill for den fotballinteresserte familien, og er man i tillegg Chelseatilhenger, kan premien kanskje være noen ekte Chelsea billetter?
Noen spill, som for eksempel Civilazion, kan ta flere timer å spille før en vinner er klar, og det finnes langt mer avanserte spill enn dette, noen av dem kan ta flere år å lære godt nok til å hevde seg blant de beste.
Det konkurreres i brettspill, akkurat som i idrett, og det arrangeres store turneringer hvor man i tillegg til heder og ære også kan vinne premier av betydelig størrelse. Og det spilles selvfølgelig rundt om i de tusen hjem, for rekreasjonen og hyggens skyld.
Mangt et familieselskap er avsluttet med en god omgang brettspill, som for eksempel Monopol, som er et hyggelig spill hvor hele familien kan delta. Enten oppdelt i lag, eller hver for seg. Like moro er det uansett.
Blant de mer kuriose spillene er brettspill som er laget etter enten en film eller en bok, og det finnes utviklere som lager spill til spesielle anledninger. Disse spillene har ikke bare god spillverdi, de anses også som samleobjekter og kan være svært vanskelige å få tak i.