Velg en side

Hjernen er en av de største organene i menneskekroppen. Den arbeider knallhardt for å hjelpe oss håndtere og respondere til ting rundt oss. Likevel trenger den trening for å levere på sitt beste.

Hjernen er sentrum for hukommelse og læring, visualisering og følelsesmessige reaksjoner. Forskning viser at hjernekapasiteten til et menneske tilsvarer 2,5 petabytes (2,5 millioner gigabyte), men samtidig sies det at vi mennesker kun bruker 10 prosent av hjernen vår, 10% myten er kanskje ikke helt sann, men allikevel bruker vi langt fra hjernes kapasitet til det fulle. Er ikke det sinnssykt å tenke på? 

Det finnes måter man kan aktivere noen av de gjenværende 90-prosentene og bruke mer av hjernen sin. Alt avhenger av hvordan du bruker hjernen din til å forbedre kapasiteten din. Dersom du støter på en oppgave som du synes er vanskelig å løse, kan det å benytte hjernetrim-øvelser hjelpe deg finne svaret. Å øke hjernekapasiteten din er noe av det viktigste du kan gjøre for deg selv, for å bli bedre til alt du foretar deg. Det gjør det mulig for deg å lære raskere, gir deg bedre forståelse om alle emner, hjelper deg skjønne ting enklere, øker din innsikt om ting, og gjør deg dessuten mer effektive enn andre.

Hvis du er på utkikk etter noe som vil ha en positiv effekt på hjernekapasiteten din, samtidig som det ikke er for stressende, så kan det å spille et strategisk kortspill være midt i blinken for deg. Hadde det ikke vært herlig om du kunne øke hjernekapasiteten din bare ved å ha det gøy? Det finnes nemlig en rekke norske casino spill som hjelper deg holde hjernen skarp. Eksperter på alderdom sier at å «spille kortene sine riktig» kan hjelpe hjernen holde seg aktiv og frisk lenge etter pensjonistalder. Dette ordspillet ble brukt med god grunn – å spille kortspill kan forbedre både korttidshukommelsen og langtidshukommelsen. Det finnes flere kortspill, med varierende vanskelighetsgrad, som du kan prøve deg på:

1.   Bridge.
De beste kortspillene er de som krever hukommelse, strategi og oppmerksomhet. Bridge er et sånt spill. Det lærer bort logikk, resonnement, hurtige avgjørelser, tålmodighet, konsentrasjon og samarbeidsevner. Bridge involverer også minst 4 mennesker, så spillet har også en verdifull sosial komponent.

2.   Hopp i havet.
Kortspill trenger ikke være så komplekse som bridge for å hjelpe med hjernekapasitet. Selv enkle kortspill som hopp i havet trener opp hjernen.

3.   Gin Rummy.
Dette er en gammel favoritt som er lett å lære seg, men som krever stor oppmerksomhet. For å mestre spillet må spilleren huske på hvilke kort som har blitt plukket opp, og hvilke som har blitt kastet.

4.   Poker.
Organiser en pokerkveld for familien din, og sørg for at foreldrene dine kommer. Spill kort som 5 Card Draw eller Texas Hold’em.

5.   Blackjack.
Disse kortspillene kan være både morsomme og konkurransepreget. Det krever både konsentrasjon og visuell hukommelse.

6.   Kabal.
Selv en runde kabal kan være bra for hjernen din. Kortspill som involverer andre fremmer også sosial kontakt, og interaksjon med andre er også kjent for å forbedre hjerneaktiviteten, samt sin egen mentale helse.

Kabal er morsomt og et sunt tidsfordriv: