Velg en side

Brettspill er noe som samler familie og venner i godt lag til dyst om hvem som finner skatten, hvem som er dyktigst i litteraturhistorie eller hvem som blir den beryktede hotellkongen som har noen overnattingspriser av en annen verden. Noen brettspill passer for barn, mens andre kun passer for ungdommer og oppover. Voksenspillene krever litt mer kunnskap og strategisk tankesett.

Yamatai

Et spill som i så måte er perfekt for en kveld med kampånd, mystikk og glede er brettspillet Yamatai.

Yamatai er historien om det sagnomsuste hovedsenteret i det gamle sino-japanske riket styrt av den karismatiske dronning Himiko. I spillet søker dronningen de flinkeste byggerne til å befeste byen deres som juvelen av alle byene i øyriket. I virkeligheten debatteres det fortsatt om byen eksisterte og hvor den lå.

Oppgaven blir å overgå konkurrentene og bygge den mest avanserte og spektakulære byen av dem alle, med de samme forutsetningene. Dette gjør man ved å samle spesialister på ulike felt, handle materialer og nødvendig gods fra handelsflåtene og benytte den beste strategien for å bygge rikets flotteste by. Noe andre vil se opp til deg på, er å bygge høye bygninger og flotte tempel.

Det kan hende man møter flygende drager her, men det er kanskje bare en mytisk fare som svirrer blant folket.

Brettspillet tar oss tilbake til en tid der keisere regjerte og dynastier ble til og fordunstet. Her tok farlige samuraier over makten fra keiseren og folket, som igjen samlet seg mot de militante rebellene.

Yamatai passer for ungdom og voksne og kan spilles av 2-4 personer.

The Wasteland Delivery Service Express

The Wasteland Delivery Service Express er et brettspill ut av denne verden. I denne fiktive verden har alt gått til grunne, hvert fall nesten. Det lille som er igjen av den gang vakre verden, er nå et kaotisk og ugjestmildt sted hvor uregjerlige banditter gjør livet surt for befolkningen. Bosetningene konkurrerer mot hverandre og mellom dem landeveisrøvere og kriminelle. Spillerne har fått rollene som servicesjåfører som skal levere vann, mat og ikke minst våpen mellom stedene, men på veien lurer farene. For å ikke bli offer for landeveis-røveri, må man inngå kompromisser og ta på seg oppdrag av den lugubre sorten.

Målet er å fortsette å være et fritt individ i dette post-apokalyptiske marerittet. Dette gjør man ved å danne nettverk med små-gale folk som har et håndlag med bandittene og investere i deler til en bedre budbil. Den trenger både en rå motor og beskyttelse mot tungt skyts. Man kan velge et tilfeldig scenario eller en følge den faste handlingen. Brettspillet fra Wastelands passer utmerket for ungdom over 14 år og kan spilles med 2-5 spillere.

Mangrovia

Mangrovia er et spill som tar oss med til de karibiske øyene, og hvor guder og ånder skaper problemer for de innfødte. Gudene må igjen blidgjøres, og da må spillerne leve i harmoni med naturen, ofre dyrebare edelstener og holde på de eldgamle ritualene og skikkene.

Dette spillet passer barn ned i 10-årsalderen og kan spilles av 2-5 spillere som vil leve i takt med naturen uten å mane fram onde ånder. Når spillerne får bygget sine hytter på den hellige sti, vil de bli belønnet med høvding-statusen og mange goder. Bruk ulike strategier og se hvordan gudene reagerer. Brettspillet er et flott spill hvor farger og fine detaljer som bonuselementer som gjør at man kan oppnå fordeler før eller senere. Plasser hyttene på de riktige stedene og se hvor glade gudene blir. Flest hytter og kontroll over de hellige stedene er noe man bør prøve å oppnå for å vinne spillet.

Sett i gang

Da er det bare å sette i gang å spille brettspill med mystikk og eventyr for spilleglade kombattanter.