Velg en side

Brettspill er bare konge, men er man blitt hekta på dem, så er det ikke alltid man kan spille akkurat når man selv ønsker det. Noen er på skolen, andre er på jobb, og ikke alltid strekker tiden til. For du vil jo helst spille absolutt hele tiden. Men det finnes en helt enkel løsning på problemet, og det er online brettspill! Da trenger man ikke å plage noen andre til å bli med å spille. Og det som er så bra med online brettspill-sider, er at der finner man mange akkurat som deg.

BrettSpielWelt BSW

Denne tyske nettsiden har hele 50 forskjellige brettspill med mange muligheter. Last ned Java om du ikke har det, og la spillet begynne. På BrettSpielWelt BSW kan man spille uten å registrere en konto, eller uten å legge ved e-postadressen din. Siden er tysk, men tilbyr oversettelser til mange språk. De mest populære brettspillene fra denne siden er Carcassonne, Puerto Rico og Stone Age.

Boite a Jeux

Denne franske siden har mye spennende å by på. Utrolig nok har de klart å oversette nettsiden til engelsk og tysk. Boite a Jeux har ikke veldig mange kjente brettspill, men dertil mange ukjente. Dette nettstedet har spill som er perfekt for strategispill. Her kan man virkelig gå inn i brettspillverden med minimum 12 timers tenketid før neste trekk. Kule brettspill på denne siden er Agricola, Dixit, Nations og Alhambra, Dragon Face og Dungeon Twister.

Yucata

Yucata passer like godt som live online spill mot andre spillere som turbaserte spill. Og brettspill mot andre kan pågå i uendelighet, for nettsiden har ingen timer. Det kan likevel være litt dumt dersom en som spiller flere spill samtidig glemmer å gjøre et trekk mot deg. Likevel er Yucata med, fordi siden har så mange bra brettspill. Her kan man spille Dragonheart, Jaipur, Stone Age, Castels of Burgundy og ikke minst det velkjente Carcassonne. Helt gratis og enkelt å registrere seg. Vær likevel obs på pop-ups og annen reklame.

Your Turn, My Turn

Turbasert nettside med grensesetting. En hel haug med klassiske brettspill som sjakk, dam, Battleship og mange flere. Your Turn, My Turn er flott laget, men gjør ikke så mye ut av seg. Her må man melde seg på og spille i vei på alle de kuleste brettspillene. Som navnet sier er det turbaserte brettspill som er i fokus på ”TYMT”.

Board Game Arena

Brettspill nettstedet Board Game Arena kan skilte med over 80 brettspill og det kommer stadig flere til. En av de mest populære sidene for gratis brettspill online er nemlig denne siden. Her finner man alle typer brettspill, fra de klassiske og til de mer kompliserte brettspillene som Race for the Galaxy, Puerto Rico og Catan. Man kan se snutter med informasjon om hvert spill, slik at man kan komme i gang selv med helt nye brettspill. Brukergrensesnittet er enkelt å bruke og forstå, og man kan chatte med motstanderne. Dersom man registrerer en konto kan man se alle spillerne sine poeng som de har opparbeidet seg gjennom spill på nettsiden.

Om man aldri er spillesugen på brettspill, men ikke har noen å spille med, er disse alternativene en god start. Det kan hende man har funnet en ny måte å spille på, og blir fornøyd med det. For det er hundretusenvis for ikke å snakke om millioner av andre spillere der ute som venter på en runde brettspill med akkurat deg. Men det kan jo være greit å spille noen runder brettspill med sine nærmeste og venner en gang i blant.