Velg en side

Savner du å spille Monopol med søsken som bor for langt unna? Fortvil ikke. Populære klassiske brettspill som Kinasjakk, UNO, Yatzee og Scrabble finnes på nett og kan trylles frem på flere forskjellige måter.

Foto: Pixabay

Stort utvalg

Internett renner over av forskjellige brettspill-apper, og vi snakker ikke bare online versjoner av sjakk, men – mange av favoritt spillene dine som Monopol og Yatzy. I tillegg kommer selvsagt spill som Settlers of Catan, Scythe og Carcassonne, alle sammen tilgjengelige online. Populære klassikere som Words with Friends er der ute også, hvis du kunne tenke deg å spille en populær app basert versjon av Scrabble.

Foto: Pixabay

Fysisk via kamera

Det er mange måter å tilnærme seg brettspill verden digitalt. Du kan spille fysiske brettspill på såkalte chatte apper der du rett og slett spiller via ditt eget webkamera. Dette fungerer ikke like godt for alle spill, for eksempel de der du må holde kortene dine hemmelige. Du kan vanskelig bare vise en person et kort uten at alle de andre spillerne også ser kortet ditt. I åpne spill som  Monopol, Carcasonne og Settlers of Catan har man ikke slike problemer. her er man bare avhengig av at en av spillerne har det fysiske spillet.

Bord simulator

Et annet alternativ er å gå til innkjøp av en såkalt Tabletop Simulator, som er akkurat det som navnet sier. Hvis du vil ha spillopplevelsen på bordplaten, men ikke har muligheten til å sitte rundt et bord med venner eller familie, er det et godt alternativ. Bord-simulatoren ligner på et ekte bord, men er en skjerm.

En app plasserer deg og vennene dine rundt bordet med puslespill, sjakk, poker og andre spill dere måtte velge.

Det er blant annet simulator-versjoner av Scyth, Viticulture, Tortuga 1667, og Cosmic Encounters. Slike simulatorer koster penger og selvfølgelig må alle spillerne ha det samme utstyret, hvilket ikke er billig.

Apper

Mange brettspill er apper for iOS- eller Android-smarttelefon, og mange av disse har online flerspiller modus slik at du kan spille mens du snakker og har videokonferanse. En smarttelefon kan fort være litt liten, så et nettbrett er å anbefale.

De mest populære spillene er Settlers of Catan, Carcassonne, Ticket to Ride, 7 Wonders, Pandemic og Terraforming Mars, men de koster litt penger. Words with Friends er en veldig populær versjon av Scrabble. Du kan spille spill som går over dager eller uker, så det er en fin måte å holde kontakten med mennesker på.

Apper er kanskje ikke det samme som de fysiske, eller semi-fysiske, som bord simulatorene, men de er generelt billigere. Mange av de beste brettspillene finner du på nettsteder som tar en liten abonnementsavgift, som Hasbro, som lager Monopol, Trivial Pursuit, Risk og Scrabble.Du kan spille mange fine brettspill på nett. Det er ganske enkelt også. Enten du er teknisk eller ikke kan du raskt sette deg sammen med nye eller gamle venner rundt et klassisk brettspill – online. Er din fysiske brettspillkveld avlyst, trenger du derfor ikke å legge terningene på hylla. Du kan spille Maria Casino,  finne frem den gamle playstation modellen, sjekke dagens sports odds, eller få sett ferdig Netflix serien du begynte på.