Velg en side

Har du lyst å få ut konkurransemennesket i deg selv, men også være sosial? Her er noen steder i hovedstaden hvor du kan både spise god mat og samtidig kose deg med dine favorittspill. 

Det siste året har det blitt mer og mer populært med brettspill; Ikke bare nye, men de gode gamle favorittene har også  vendt tilbake i nye versjoner.  

Colonel Mustard

Colonel Mustard i Oslo har en god pub-aktig meny med såkalt «comfort food», samtidig som at du kan boltre deg i Norges største samling av retro-brettspill. Restauranten stenger sent, så du har mange gode timer tilgjengelig med morsom spilling. Er ikke du helt glad i brettspill, kan du også kose deg med shuffleboard og dart, og heller heie på vennene dine.

Litt av utvalget på Colonel Mustard

Prøv noe utradisjonelt

Dette stedet passer godt dersom du ikke ønsker en tradisjonell kveld ute på byen, men heller vil ha en konkurransekveld med brettspill, mens du nyter god mat. Hvis spilleferdighetene dine er litt rustne, har nettsteder som https://www.storspiller.com «Monopol Live» eller «SjakkMatt», slik at du kan øve deg på både Monopol og sjakk før den store kvelden. Faktisk er «Colonel Mustard» oppkalt etter en av karakterene i brettspillet «Cluedo»  – den gamle mannen med stor bart som dekker ansiktet og har sennepsfarget dress. Dette gjør det ekstra stas å besøke et sted som «Colonel Mustard». 

The Good Knight

Sjakk er et av de spillene som har blitt veldig populært i Norge siden Magnus Carlsen ble verdensmester, og mange har begitt seg ut på å lære denne «sporten» de siste årene. Visste du at det finnes en hel bar dedikert til sjakk? Hos «The Good Knight» finner du nedfelt sjakkbrett i hvert eneste bord, og har du ingen å spille med er det helt greit å utfordre bartenderen. De har også en egen liga med navn «Popcornligaen». Her kan du ta med venner og utfordre de i en runde med sjakk, mens alle får popcorn. Det er minimum 3 som kan være med på hvert lag, og rundene skjer oftest mellom kl. 18-21. Er du en mer seriøs sjakkspiller har de også mer profesjonelle turneringer, hvor du kan briljere med sjakk-kunnskapene dine. Kanskje er du den neste Magnus Carlsen?

Subscene

Subscene er ikke en ren spillekafe, men her kan du ta med et spill hjemmefra og spille med dine venner, mens du koser deg med en av rettene eller drikkene som de har på menyen. Drar du innom på en torsdag er dette dagen hvor de har eventer dedikert til spilling. Subscene har en rekke spill, men ta gjerne med deg din favoritt og se hvem som har lyst til å spille sammen med deg. Disse arrangementene er ofte veldig livlige og har en god blanding av mennesker i alderen 20-40 år, så det er definitivt et sted for å møte mennesker med samme interesser som deg.