Velg en side

Det finns många orsaker till varför man kan vara i behov av pengar riktigt snabbt. Oftast handlar det om att man vill göra ett inköp av något slag, men det kan också vara på grund av oförutsedda händelser som kommer med utgifter. Med ett SMSlån kan du snabbt och enkelt få pengarna till ditt konto och ansökan tar bara några enstaka minuter.

SMSlån har länge varit ett självklart val för människor som vill låna mindre belopp med så snabb utbetalning som möjligt. Det kan t.ex. handla om att man har hittat något på REA och vill passa på, innan priserna går upp igen. Det kan också handla om att man behöver besöka tandläkaren akut eller köpa den senaste versionen av favorit dataspelet eller tv-spelet. SMSlån är mycket fördelaktiga på så vis att du kan använda pengarna till vad du vill. Du behöver inte redovisa för långivaren eller banken hur du ska använda pengarna och du behöver heller inte lämna någon säkerhet för lånet.

Hur fungerar ett SMSlån?
SMSlån fick sitt namn genom att man förr skötte hela ansökningsprocessen via sms. Trots att ansökningsmetoden idag ser annorlunda ut har låneformen fått behålla sitt namn, mest för enkelhetens skull. Andra sätt att beskriva lånet är att kalla det snabblån eller mikrolån, men i grund och botten fungerar det på precis samma sätt.

SMSlån kännetecknas snabbt genom sina låga belopp, låga ansökningskrav, höga ränta och snäva återbetalningstid. Det är just de två sistnämnda aspekterna som har gjort att många räds för att använda sig av lånet, men sanningen är att det är ett bra alternativ för den som har en redan balanserad ekonomi och inte hinner vänta på månadslönen. Eftersom lånet ska betalas tillbaka snabbt, vanligtvis inom 30-60 dagar, krävs således en god ekonomi i grunden. Denna låneform lämpar sig således inte för dig som har svårt att betala dina räkningar varje månad eller som ligger back när räkningarna betalats in.

Lånebelopp för SMSlån
När du ansöker om ett SMSlån kommer du att få möjlighet att låna ett mindre belopp pengar. Beloppet varierar mellan olika aktörer, men din kreditvärdighet ligger också till grund för hur mycket du blir beviljad. Det vanligaste är ett belopp mellan 500-5000 kronor.

Ränta och avgifter
Räntan på SMSlån är oftast hög och det är inte ovanligt att lånet kommer med andra utgifter som gör det mer kostsamt. Har du en dålig kreditvärdighet kan du få en ränta på 100 % eller till och med mer än så. Se därför till att du alltid jämför SMSlån innan du väljer, så att du kan hitta det billigaste alternativet som passar dig. Genom att samla tidigare skulder och lån innan du ansöker kan du också se till att få bättre kreditvärdighet och på så vis sänka dina kostnader.

Krav för SMSlån
SMSlån har relativt låga krav och därför behöver du inte ha den bästa kreditvärdigheten i världen för att kunna låna. Det går utmärkt att låna utan en fast inkomst och pengar blir beviljade trots betalningsanmärkningar. Har du många förfrågningar hos Upplysningscentralen kan du till och med hitta SMSlån utan UC. Då använder sig långivaren av kreditföretag som Creditsafe eller Bisnode istället.

• Du måste vara minst 18 år gammal
• Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
• Du måste ha en taxerad inkomst
SMSlån ger pengar direkt på kontot
Idag finns det många olika låneformer att välja mellan. Många erbjuder riktigt höga belopp, som t.ex. billånet, bolån och privatlån. De låneformer som ger högre belopp kommer också med fler krav och det är inte ovanligt att du kan behöva vänta en bankdag eller två innan en utbetalning sker. Är du i behov av pengar riktigt snabbt kanske du inte har möjlighet att vänta och det är här som SMSlånet kommer in i bilden. Visst kommer du inte att kunna låna 300.000 kronor och inte heller 20.000 kronor, men du får fortfarande en bra buffert som kan rädda dig från en ekonomisk svacka.

Utbetalningen av SMSlån är kanske det som lockar flest att använda sig av lånet. Här behöver du inte vänta mer än några enstaka minuter innan du har pengarna på det angivna bankkontot. Vissa långivare erbjuder till och med omedelbar utbetalning, vilket innebär att du får pengarna så fort du har signerat lånelöftet, så ha ditt BankID tillgängligt. När du är i behov av pengar snabbt är det en stor skillnad på att vänta 5 minuter och behöva vänta 48 timmar. Därför har SMSlånet blivit en självklar lösning för många människor.

Letar du efter ett SMSlån direkt med utbetalning inom bara några minuter? Då kan vi hjälpa dig! Vi ser till att jämföra långivare och banker, så att du kan hitta det billigaste och bästa SMSlånet för dig. Hitta SMSlån utan UC, utan säkerhet och trots betalningsanmärkningar med direkt utbetalning!